Яник Синер е новият шампион на турнира от сериите Мастърс

...
 Яник Синер е новият шампион на турнира от сериите Мастърс
Коментари Харесай

Третият път бе на късмет: Синер обезличи Де Минор и вдигна първа Мастърс титла в Торонто!

 

Яник Синер е новият първенец на шампионата от сериите Мастърс 1000 в Торонто. Италианецът завоюва своя първи трофей в конкуренция от сходна категория, откакто във финалния конфликт наложи волята си над международния №18 Алекс де Минор, поздравявайки се с крайното 6:4 6:1 след единствено 90 минути престой на корта. До този миг Синер имаше два изгубени финала на Мастърс шампионати, а с днешния си успех той подвигна своята втора купа за годината и общо осма в кариерата.

От самото начало на мача италианецът бе тенисистът, който задаваше темпото на игра и водеше срещата. Посредством острите си и дълбокопласирани плоски удари той съумя на два пъти да вземе пробив задатък, само че и при двата случая не съумя да консолидира преднината си след поредност от непредизвикани неточности. Въпреки това той продължи да бъде по-офанзивният от двамата и да санкционира прекомерно пасивната игра на австралиеца, който само държеше топката в игра. Така Синер доближи до нов пробив на нула в десетия гейм, с който официализира триумфа си в откриващата част.

Статуквото на корта не се промени и във втория сет, където южнотиролецът резервира преимуществото си и продължи да надиграва съперника си във всеки един аспект. Де Минор по този начин и не успяваше да откри метод да се опълчи на международния №8 и напълно скоро Синер към този момент имаше преимущество от пробив и 4:1. С напредването на дуела австралиецът изглеждаше все по-безпомощен против съвършено играещия си противник, поради което се стигна до втори брейк в актива на италианеца. Оттам насетне връщане обратно за Де Минор не съществуваше и след тъкмо час и половина игра Синер можеше да вдигне триумфално ръце, спечелвайки дебютен трофей от сериите Мастърс 1000.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР